• Посилання скопійовано

Податковий борг не буде підставою для анулювання реєстрації «єдинника» 4 групи: законопроєкт

Наявність податкового боргу у суб’єкта господарювання станом на 1 січня базового (звітного) року не буде підставою для відмови у підтвердженні статусу платника ЄП четвертої групи. Такі зміни до ПКУ пропонується внести законопроєктом №9294

Податковий борг не буде підставою для анулювання реєстрації «єдинника» 4 групи: законопроєкт

12 травня у ВРУ зареєстровано законопроєкт №9294 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уникнення безпідставного анулювання реєстрації платника єдиного податку четвертої групи".

Метою законопроєкту є уникнення безпідставного анулювання реєстрації платника єдиного податку четвертої групи шляхом уточнення норм ПКУ. А саме пропонується встановити, що:

1) наявність податкового боргу у суб’єкта господарювання станом на 1 січня базового (звітного) року не може бути підставою для відмови у підтвердженні статусу платника єдиного податку четвертої групи;

2) якщо за результатами розгляду заяви виявлено допущення технічної помилки (граматичної описки, арифметичної чи іншої помилки), контролюючий орган повертає таку заяву суб’єкту господарювання.  Суб’єкт господарювання має право протягом трьох робочих днів з моменту повернення такої заяви подати повторну заяву до контролюючого органу. У такому випадку наявність технічної помилки не буде підставою для прийняття контролюючим органом рішення про відмову у переході на спрощену систему оподаткування.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»