• Посилання скопійовано

Як «єдинники» 4-ї групи мали сплатити позитивне МПЗ за І квартал 2023 року?

Сума позитивного значення за 2022 рік, на яку збільшується ЄП 4 групи, визначена за І квартал 2023 року, як складова загальної суми ЄП за такий звітний період сплачується на бюджетний рахунок для сплати ЄП

Як  «єдинники» 4-ї групи мали сплатити позитивне МПЗ за І квартал 2023 року?

Податківці у підкатегорії 108.05 ЗІР зауважили, що згідно з приміткою до розділу «Розрахункова частина декларації для юридичних осіб» (далі – Розрахункова частина) Декларації та абзацу другого п. 297-1.7 ПКУ платник єдиного податку четвертої групи зобов’язаний збільшити визначену в Декларації за наступний за звітним податковий (звітний) рік суму єдиного податку, що підлягає сплаті до бюджету, на суму позитивного значення різниці між сумою загального мінімального податкового зобов’язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок (далі – Позитивне значення). 

Показник Позитивного значення, розрахований за 2022 податковий (звітний) рік у Додатку 3, відображається у рядку 4 графи 7 Розрахункової частини Декларації на 2023 рік та відповідає значенню показника у рядку 04 графи 3 розділу ІІ Додатка 3.

Формою Декларації передбачено збільшення суми єдиного податку, нарахованого за І квартал 2023 року, на суму Позитивного значення, розрахованого за 2022 податковий (звітний) рік (графа 7 рядка 5 Розрахункової частини Декларації «Загальні податкові зобов’язання з єдиного податку»).

Враховуючи визначений формою Декларації алгоритм розрахунку суми податкового зобов’язання з єдиного податку за І квартал 2023 року та те, що до інтегрованої картки платника податків переноситься така узгоджена сума податкового зобов’язання з єдиного податку (графа 7 рядка 5 Розрахункової частини Декларації), то сума Позитивного значення за 2022 рік, на яку збільшується сума єдиного податку, визначена за І квартал 2023 року, як складова загальної суми єдиного податку за такий звітний період сплачується на бюджетний рахунок для сплати єдиного податку з сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відс. (код бюджетної класифікації 18050500).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»