• Посилання скопійовано

За який звітний період «єдинники» 3-ї групи подають додаток з розрахунком МПЗ ?

Платники ЄП – власники, орендарі, користувачі на інших умовах (у т. ч. на умовах емфітевзису) сільгоспугідь зобов’язані подавати додаток з розрахунком загального МПЗ у складі декларації за звітний рік

За який звітний період «єдинники» 3-ї групи подають додаток з розрахунком МПЗ ?

ДПС у Полтавській області розповідає, що відповідно до абзацу першого п. 296.3 ПКУ платники єдиного податку третьої групи подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

Разом з тим абзацом першим п. 297-1.1 ПКУ визначено, що платники єдиного податку – власники, орендарі, користувачі на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, а також голови сімейних фермерських господарств, у тому числі щодо земельних ділянок, що належать членам такого сімейного фермерського господарства та використовуються таким сімейним фермерським господарством, зобов’язані подавати додаток з розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання у складі податкової декларації за податковий (звітний) рік.

30 грудня 2022 року набули чинності накази Мінфіну від 24.11.2022 №394 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року №578» та від 15.12.2022 №438 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 24 листопада 2022 року №394», якими внесено зміни до форми податкової декларації платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи), затвердженої наказом Мінфіну від 19.06.2015 №578 з метою приведення форми декларації до положень ПКУ (у т. ч. визначення мінімального податкового зобов’язання).

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»