• Посилання скопійовано

Пільги з ЄП для 4 групи на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні е-ресурси

За об’єкти оподаткування, розташовані на території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформресурси, ЄП 4 групи не нараховується та не сплачується починаючи з 01.05.2024 до дати завершення на таких територіях активних бойових дій

Пільги з ЄП для 4 групи на територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні е-ресурси

ДПСУ розповідає, що постановою КМУ від 30.04.2024 №485 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2022 р. №1364» (далі – Постанова №485), яка набрала чинності з дня опублікування – 03 травня 2024 року, встановлено, що для цілей оподаткування території активних бойових дій – це включені до переліку території активних бойових дій, території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Відповідно до пп. 69.33 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ тимчасово, з 1 березня 2022 року, не нараховується та не сплачується єдиний податок четвертої групи з площі сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду, що перебуває у власності сільськогосподарського товаровиробника або надана йому у користування, у тому числі на умовах оренди, у податкових періодах, коли на територіях, на яких розташовані такі сільськогосподарські угіддя та/або землі водного фонду, ведуться бойові дії або території тимчасово окуповані збройними формуваннями російської федерації, до дати завершення на таких територіях активних бойових дій або тимчасової окупації російською федерацією.

Дати початку та завершення активних бойових дій або тимчасової окупації визначаються відповідно до даних Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженому наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 №309, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 23.12.2022 за №1668/39004.

Річна сума єдиного податку четвертої групи визначається пропорційно до кількості місяців, коли площі земельних ділянок (земельних часток (паїв) підлягали оподаткуванню єдиним податком.

З огляду на викладене, поширення дії пп. 69.33 ПКУ на території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, починається з першого числа місяця, в якому набрала чинність Постанова №485.

Отже, відповідно до пп. 69.33 ПКУ з урахуванням норм Постанови №485 за об’єкти оподаткування, розташовані на території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, єдиний податок четвертої групи не нараховується та не сплачується починаючи з 01.05.2024 до дати завершення на таких територіях активних бойових дій.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»