• Посилання скопійовано

Особливості відображення доходів у Книзі обліку доходів

Лист Мінфіну від 05.03.2012 р. №31-08410-07/23-1595/1186 «Щодо відображення доходів у Книзі обліку доходів»

Мінфін зазначає, що платники ЄП I та II груп і платники III групи, які не є платниками ПДВ, ведуть Книгу обліку доходів (наказ Мінфіну від 15.12.2011 р. №163) шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

При відображенні доходів у Книзі факт їх надходження не завжди може бути підтверджено первинними документами, зокрема отримання готівки в оплату товарів (робіт, послуг), тому ПКУ та Порядком ведення Книги обліку доходів платників єдиного податку І та ІІ груп та платників єдиного податку ІІІ групи, які не є платниками податку на додану вартість (наказ Мінфіну від 15.12.2011 р. №1637), передбачено можливість здійснення записів до Книги за госпопераціями, не підтвердженими первинними документами. При цьому дані, наведені у Книзі, є підтвердженням факту отримання доходу і використовуються для складання податкової декларації платника ЄП за відповідний податковий (звітний) період.

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»