• Посилання скопійовано

Внесення на рахунок виручки, відображеної в Книзі доходів, вдруге в Книзі не відображається

Чи включається повторно до доходу фізособи-підприємця — платника єдиного податку сума доходу, отримана в готівці від продажу товарів (робіт, послуг), відображена у книзі обліку доходів (книзі обліку доходів і витрат), при внесенні її на розрахунковий рахунок?

Доходом фізичної особи — підприємця — платника єдиного податку є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі (відповідно до пп. 1 п. 292.1 ст. 292 ПКУ зі змінами та доповненнями).
Платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками ПДВ, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів. Форма книги обліку доходів, порядок її ведення затверджена наказом Міністерства фінансів України від 15.12.11 р. №1637 (далі — наказ №1637), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27.12.11 р. за №1534/20272.
Платники єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів та витрат (далі — Книга) за формою та порядку затвердженої згідно з наказом №1637. Відповідно до затвердженого порядку у Книзі відображаються фактично отримані суми доходів і фактично понесені суми витрат від провадження підприємницької діяльності щоденно, за підсумком робочого дня, а також із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік.
Отже, якщо фізична особа — підприємець отримані суми доходу від продажу товарів (робіт, послуг) у вигляді готівки відобразила у Книзі та вносить у погодженому з банком порядку готівку на свій розрахунковий рахунок, який відкритий для здійснення підприємницької діяльності, то вдруге ця сума не відображається у Книзі, яку ведуть платники єдиного податку.

Джерело: ДФС у Херсонській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»