• Посилання скопійовано

Платник єдиного податку та реалізація корисних копалин місцевого значення

«Єдиноподатники» можуть здійснювати видобування та реалізацію тільки корисних копалин місцевого значення

Не можуть бути платниками єдиного податку суб'єкти господарювання (фізособи), які здійснюють видобування, реалізацію корисних копалин, крім реалізації корисних копалин місцевого значення (відповідно до абз. 5 пп. 291.5.1 ст. 291).
До Переліку корисних копалин місцевого значення, затверджених постановою №827, включено: сировину для хімічних меліорантів грунтів (вапняк, гіпс, гажа, сапропель), сировину для будівельного вапна та гіпсу (гіпс, вапняк, крейда), сировину піщано-гравійну (пісок), сировину цегельно-черепичну (суглинок, супісок) та інші корисні копалини, не включені до Переліку корисних копалин загальнодержавного значення.
Отже, фізична особа -- підприємець -- платник єдиного податку має право здійснювати реалізацію корисних копалин місцевого значення у вигляді сировини, а також виготовляти і реалізовувати вироби з корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення, придбаних у суб'єктів господарювання, які здійснюють їх видобування.

Джерело: ДФС у Херсонській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»