• Посилання скопійовано

Суми ПДВ не входять до доходу «єдиноподатника»

Що є доходом у приватного підприємця -- єдинника 3-ї групи з 3% нарахуванням податку, платника ПДВ -- дохід з ПДВ чи дохід без ПДВ?

Відповідно до пп. 2 п. 292.1 ст. 292 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями, доходом платника єдиного податку для фізособи є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 цієї статті.
Відповідно до п. 292.11 ст. 292 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI, зі змінами та доповненнями, до складу доходу, визначеного пп. 1 п. 292.1 ст. 292 ПКУ, не включаються:
суми податку на додану вартість;
суми фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, отриманої та поверненої протягом 12 календарних місяців з дня її отримання, та суми кредитів;
суми коштів цільового призначення, що надійшли від Пенсійного фонду та інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, з бюджетів або державних цільових фондів, у т. ч. у межах державних або місцевих програм;
суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) -- платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом-заявою про повернення коштів; суми коштів, що надійшли як оплата товарів (робіт, послуг), реалізованих у період сплати інших податків та зборів, установлених ПКУ, вартість яких була включена до загального оподатковуваного доходу фізичної особи -- підприємця; суми податку на додану вартість, що надійшли у вартості товарів (виконаних робіт, наданих послуг), відвантажених (поставлених) у період сплати інших податків та зборів, встановлених ПКУ;
суми коштів у частині надміру сплачених податків та зборів, установлених ПКУ, та суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що повертаються платнику єдиного податку з бюджетів або державних цільових фондів.

Джерело: ДФС в Одеській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»