• Посилання скопійовано

Податкова не хоче бачити більше однієї заяви на єдиний податок протягом року

Я є фізособою-підприємцем. У червні цього року подавала заяву на єдиний податок, але одержала відмову у видачі Свідоцтва платника єдиного податку через наявність податкового боргу. У липні 2012 року борг було погашено. Чи можу я знову подати заяву на отримання Свідоцтва платника єдиного податку з 1 жовтня цього року?

Підпунктом 291.5.8 Податкового кодексу України встановлено, що суб’єкти господарювання, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг, крім безнадійного податкового боргу, який виник у результаті дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин), не можуть бути платниками єдиного податку.
Також пп. 298.1.4 Податкового кодексу України встановлено, що суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм Податкового кодексу України, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування один раз впродовж календарного року шляхом подання заяви до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.
Отже, відповідно до Податкового кодексу України заяву на перехід на спрощену систему оподаткування підприємець ? фізична особа може подати тільки один раз у календарному році. І якщо за першою заявою було надано мотивовану зазначеними вище нормами Податкового кодексу України відмову, то у 2012 році Вам нададуть відмову щодо другої і подальших поданих заяв на такий перехід.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»