• Посилання скопійовано

Підприємці-спрощенці вдвічі збільшили сплату єдиного податку

За сім місяців поточного року фізичні особи-підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету понад 2,8 млрд. грн

Підприємці-спрощенці вдвічі збільшили сплату єдиного податку

Порівняно з відповідним періодом минулого року сума надходжень зросла на 53,3 відсотка. За січень-липень 2012 року бюджет отримав 1,8 млрд. гривень.

Фахівці Міндоходів відзначають, що така позитивна динаміка росту бюджетних надходжень стала можливою завдяки  спрощенню умов ведення бізнесу для фізичних осіб-підприємців, зокрема, їх розбивці на групи, що дало можливість більшій кількості підприємців працювати за цієї моделлю.

Як наслідок, лише протягом цього року кількість працюючих у 3 групі зросла на 56 тис. осіб. Якщо на 1 січня поточного року їх кількість становила 222 тис. осіб, та вже на 1 липня – 278 тис. платників.

Як і раніше, найчисленнішою та найпопулярнішою групою залишається друга. Вона нараховує 692 тис. осіб, що становить понад 55% від загальної кількості спрощенців. Нагадаємо, підприємці, що працюють у 2-ій групі,  з 2013 року  мають можливість подавати  звітність раз на рік, а не щоквартально.

Введення з IV кварталу минулого року 5-ї групи платників єдиного податку з обсягом доходу до 20 млн. грн. збільшила кількість спрощенців на 236 осіб. Саме така кількість фізосіб-підприємців сьогодні працюють у цій групі. З 2013 року для платників 5-ої групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7 % до 7% та 5% відповідно.

Загалом у поточному році спрощену систему оподаткування обрали понад 1,2 млн. фізичних осіб-підприємців. Порівняно з минулим роком їх кількість зросла майже на 90 тис. осіб.

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»