• Посилання скопійовано

Затверджено ставки єдиного податку для одеських підприємців

В Одесі ставка єдиного податку для підприємців I групи становитиме 160 грн, для II групи - 320 грн

Затверджено ставки єдиного податку для одеських підприємців

Депутати Одеської міської ради затвердили ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців. Одноголосно прийнято рішення про зменшення ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців 2-ї групи з 20% від мінімальної заробітної плати до 10%. 

«Упевнений, цього рішення чекали всі підприємці. На сьогодні в Одесі зареєстровано 77 487 фізичних осіб-підприємців. Це робочі місця і податки до бюджету міста. Для спрощенців 2-ї групи збільшення ставки єдиного податку обтяжливо. Ми знизили ставку з 20% до 10%, що в грошовому еквіваленті дорівнює рівню платежів минулого року», - прокоментував таке рішення міський голова Геннадій Труханов. 

Для 1-ї групи платників єдиного податку ставка встановлена у розмірі 10 % від прожиткового мінімуму, що становить 160 гривень. При цьому для працездатних осіб з числа інвалідів 1 і 2 груп, учасників війни та учасників бойових дій, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках, встановлена пільга – вони будуть платити 2 % від розміру прожиткового мінімуму (на сьогодні - 32 гривні). 

Для 2-ї групи ставка єдиного податку встановлена в розмірі 10% від мінімальної заробітної плати і на сьогодні становить 320 гривень

Як нагадала директор департаменту фінансів Одеської міської ради Світлана Бедрега, раніше ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців 1-ї і 2-ї груп були прив'язані до мінімальної заробітної плати. 

У зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати до 3200 гривень внесено зміни до Податкового кодексу. Тепер для 1-ї групи ставка прив'язується до прожиткового мінімуму. Для 2-ї групи залишається прив'язка до мінімальної заробітної плати. Більше про це тут>>

Місцевою радою залишено право самостійно регулювати ставку єдиного податку в максимальних межах - 20%. 

***

Про ставки місцевих податків і зборів для м. Києва на 2017 рік читайте тут>>

Джерело: Офіційний сайт м. Одеси

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»