• Посилання скопійовано

«Єдинники» II групи мають право проводити кейтерингове обслуговування "загальносистемників"

Підприємцю, який надає послуги з кейтерингу, пов’язане з постачанням готових страв для подій або протягом визначеного періоду часу, а також із доставки продуктів харчування спортивним або іншим установам потрібно мати КВЕД 56.2 «Постачання готових страв»

«Єдинники» II групи мають право проводити кейтерингове обслуговування  "загальносистемників"

Податківці нагадують, що фізичні особи, які застосовують  2 групу спрощеної системи оподаткування, мають право на здійснення господарської діяльності з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

- не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

- обсяг доходу не перевищує 1500000 гривень.

Пунктом 1.3 Правил №219 визначено, що заклад ресторанного господарства – організаційно-структурна одиниця у сфері ресторанного господарства, яка здійснює виробничо-торговельну діяльність: виробляє і (або) доготовляє, продає і організовує споживання продукції власного виробництва і закупних товарів, може організовувати дозвілля споживачів.

Розрахунки за продукцію й надані послуги в закладах (підприємствах) ресторанного господарства здійснюються за готівку та/або в безготівковій формі (платіжні картки, платіжні чеки тощо) із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (електронний контрольно-касовий апарат, електронний контрольно-касовий реєстратор, комп’ютерно-касова система тощо) або зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок (п. 3.2 Правил).

Слід відмітити, підприємцю, який надає послуги з кейтерингу, пов’язане з постачанням готових страв для подій або протягом визначеного періоду часу, а також із доставки продуктів харчування спортивним або іншим установам потрібно мати КВЕД 56.2 «Постачання готових страв».

Враховуючи вищенаведене, підприємець – платник єдиного податку II групи, що здійснює діяльність у сфері ресторанного господарства, має право приймати замовлення від суб’єктів господарювання (юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців), які перебувають на загальній системі оподаткування, на обслуговування свят, банкетів, інших спеціальних замовлень, оскільки платник єдиного податку під час обслуговування таких замовлень здійснює продаж і організацію споживання продукції власного виробництва і закупних товарів.

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»