• Посилання скопійовано

«Єдинники» І та ІІ груп мають відзвітувати за 2018 рік до 1 березня включно

Податківці нагадали, в який строк «єдинники» І та ІІ груп мають відзвітувати до ДФС за 2018 рік

«Єдинники» І та ІІ груп мають відзвітувати за 2018 рік до 1 березня включно

ДФС у Волинській області нагадує, що платники єдиного податку І та ІІ груп подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду, в якій відображаються обсяг отриманого доходу, щомісячні авансові внески, визначені п. 295.1 ПКУ.

У разі перевищення протягом року обсягу доходу, визначеного у п. 291.4 ПКУ, або самостійного прийняття рішення про перехід на сплату податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку ІІ або ІІІ (фізичні особи – підприємці) груп, або відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, платники єдиного податку І та ІІ груп подають до контролюючого органу податкову декларацію у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку І і ІІ груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

У разі якщо сільська, селищна або міська рада приймає рішення щодо зміни раніше встановлених ставок єдиного податку, єдиний податок сплачується за такими ставками у порядку та строки, визначені пп. 12.3.4 ПКУ. Сплата єдиного податку платниками, зокрема першої та другої груп здійснюється за місцем податкової адреси.

Як заповнювати декларацію з єдиного податку фізособам-«єдинникам» І, ІІ та ІІІ груп за 2018 рік з урахуванням різних видів доходів – читайте тут.

Джерело: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»