• Посилання скопійовано

До уваги «єдинників» І та ІІ групи! Щоб не сплачувати податок, можна подати до ДПС заяву на відпустку

«Єдинники» І та ІІ групи без працівників звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки

До уваги «єдинників» І та ІІ групи!  Щоб не сплачувати податок, можна подати до ДПС заяву на відпустку

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз'яснюють, що платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається за заявою у довільній формі. Заяви можна надсилати на електронні адреси Центрів обслуговування платників податкових органів області. 

У податковому відомстві наголошують, з метою уникнення порушення термінів сплати авансових платежів доцільно подавати до органу податкової служби заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки.

Важливо: платникам єдиного податку усіх груп, які використовують найманих працівників, не передбачено звільнення від сплати єдиного податку на період відпустки.

Щодо єдиного соціального внеску (ЄСВ) то платник єдиного податку (якщо він – не пенсіонер або не інвалід) також не звільняється від сплати. Сплачує за всі місяці,у тому числі і за місяць відпочинку.

Крім того, на період щорічної відпустки підприємці, які застосовують спрощену систему оподаткування, не звільняються від сплати інших податків і зборів, платниками яких вони є.

Зазначена норма передбачена п. 295.5, пп. 298.3.2 ПКУ.

Адреси та телефони Центрів обслуговування платників органів ДПС області >>>.

 

Від редакції: Зауважимо, що наразі ДПС припинено прийом громадян. Тому таку заяву слід оформлювати в електронному вигляді в Е-кабінеті та направляти ДПС. Як надсилати такі повідомлення, ми писали тут

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»