• Посилання скопійовано

Як вести дохід «єдинникам» з 1 січня 2021 року: роз'яснює ДПС

ДПС наголошує, що з 2021 року для фізосіб-«єдинників» передбачено ведення обліку у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів

Як вести дохід «єдинникам» з 1 січня 2021 року: роз'яснює ДПС

ДПСУ розповідає, що з 1 січня 2021 року згідно з п. 296.1 ПКУ для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, передбачено ведення обліку у довільній формі шляхом  помісячного відображення отриманих доходів.

Для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, передбачено ведення обліку у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів та витрат.

При цьому визначено, що облік доходів і витрат може вестися за власним рішенням платників єдиного податку в паперовому та/або електронному вигляді в довільній формі.

Водночас зазначаємо, що за бажанням платники першої – третьої груп єдиного податку можуть продовжувати вести облік доходів у книгах за попередньо  визначеними формами.

Одночасно повідомляємо, що реєстрацію книг у контролюючих органах  з 01.01.2021 на підставі внесених змін наказом Мінфіна від 26.10.2020 р. №728 «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року №579», який зареєстровано в Міністерстві  юстиції  України №1240/35523 від 11 грудня 2020 року, скасовано.

***

Читайте також: З 1 січня 2021 року діятимуть нові правила обліку доходів всіх ФОПів

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»