• Посилання скопійовано

З 19 липня для звільнення від сплати ЄП на час хвороби потрібен витяг із Е-реєстру лікарняних

З 19 липня єдинникам І та ІІ груп без працівників у разі хвороби потрібно буде мати саме витяг з Реєстру е-лікарняних і саме його потрібно буде додавати до відповідної заяви для звільнення від сплати ЄП

З 19 липня для звільнення від сплати ЄП на час хвороби потрібен витяг із Е-реєстру лікарняних

Нагадаємо, що до 19 липня відповідно до п. 295.5 ПКУ платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільнялись від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.     

Наразі завдяки Закону №2330, який почав діяти з 19 липня, ці норми осучаснили та виклали у новій редакції.

Так, з 19 липня платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої витягом з Електронного реєстру листків непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Тобто строк та підстави звільнення від сплати єдиного податку не змінилися, але у разі хвороби потрібно буде мати саме витяг з Реєстру е-лікарняних і саме його потрібно буде додавати до відповідної заяви для звільнення від сплати ЄП.

Нагадаємо, що витяг з Електронного реєстру листків непрацездатності формують у кабінеті на вебпорталі ПФУ. Це не потребує візиту до сервісних центрів. 

Витяг можна завантажити у форматі PDF та передати його ДПС разом з заявою. Але якщо ДПС запросить паперову версію, тоді потрібно буде звернутися до сервісних центрів ПФУ. Про це ми писали тут.

Наголосимо, що ДПС поки не наводила ніякого розʼяснення щодо цього питання. Про це повідомимо окремо.

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»