• Посилання скопійовано

Хто з фізосіб-«єдинників» звільнений від обліку товарних запасів?

Фізособи-«єдинники» ІІ-ІV груп, не зареєстровані платниками ПДВ, та які не займаються торгівлею технічно складних побутових товарів, ліків та медвиробів й ювелірних виробів, не зобовʼязані вести товарний облік

Хто з фізосіб-«єдинників» звільнений від обліку товарних запасів?

ДПС у Київській області нагадує, що ведення обліку товарних запасів, або якогось іншого додаткового обліку, не передбачено для платників єдиного податку І групи.

Обов’язок суб’єктів господарювання вести у порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів, які відображені в такому обліку, встановлений пунктом 12 ст. 3 Закону України №265. Порядок та форма обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку, встановлюються Міністерством фінансівУкраїни.

ФОП, які є платниками єдиного податку ІІ-ІV груп, та не зареєстровані платниками податку на додану вартість (крім тих, які провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння), не зобов’язані вести облік товарних запасів а також підтверджувати облік та походження товарів документами.

***

Читайте також

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь