• Посилання скопійовано

Форму заяви щодо застосування спрощеної системи можуть оновити

Фізособою було надіслано до ДПС лист із пропозицією внести зміни до п. 6 заяви щодо застосування ЄП та викласти у такій редакції: змінити за КОАТУУ на код КАТОТТГ. ДПС погодилася на такі зміни, але проєкту змін поки що немає

Форму заяви щодо застосування спрощеної системи можуть оновити

Нагадаємо, що Наказом Мінфіну від 16.07.2019 № 308 затверджено форми:

  • заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – Заява);
  • розрахунку доходу за попередній календарний рік (далі – Розрахунок). 

Але їх вже давно не змінювали, й нині зʼявилася потреба в цьому через зазначення в ній коду за КОАТУУ, але тепер вже діє КАТОТТГ.

Фізособою було надіслано до ДПС лист та запропоновано внести зміни до п. 6 Заяви та викласти у такій редакції: змінити за КОАТУУ на код КАТОТТГ. 

ДПС у листі від 06.09.2023 № 4513/0/99-00-24-01-03-09 на цей запит відповіла, що завдяки цьому запиту надіслала до Мінфіну лист із пропозицією оновити заяви для реєстрації та відмови від спрощеної системи. 

Поки що ані на сайті ДПС, ані на сайті Мінфіну відповідні проєкти наказу щодо змін не оприлюднено. Тож, наймовірніше, якщо їх і змінять, то лише з 2024 року. Але подивимося на розвиток подій.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»