• Посилання скопійовано

Чи повинен ФОП при переході на ЄП визначити обсяг доходу, отриманого на загальній системі?

З метою реєстрації платником ЄП обсяг доходу, отриманий протягом поточного року на загальній системі, не повинен перевищувати дозволений граничний обсяг доходу для відповідної групи платника єдиного податку

Чи повинен ФОП при переході на ЄП визначити обсяг доходу, отриманого на загальній системі?

Податківці у підкатегорії 107.01.01 ЗІР вказали, що, враховуючи норму п. 292.14 ПКУ щодо визначення доходу для надання права зареєструватися платником єдиного податку, фізична особа – підприємець, яка прийняла рішення про перехід на спрощену систему оподаткування з ІІ, ІІІ або ІV кварталу поточного року, визначає суми отриманих доходів на загальній системі оподаткування окремо як за попередній календарний рік, так і у поточному році.

За умови дотримання сукупності критеріїв, передбачених главою 1 розд. XIV «Спеціальні податкові режими» ПКУ (у т. ч. встановленого п. 291.4 ПКУ граничного обсягу доходу для відповідної групи) фізична особа – підприємець може обрати спрощену систему оподаткування.

З метою реєстрації платником єдиного податку обсяг доходу, отриманий протягом поточного року на загальній системі оподаткування, не повинен перевищувати дозволений граничний обсяг доходу, встановлений п. 291.4 ПКУ для відповідної групи платника єдиного податку.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»