• Посилання скопійовано

До якого органу ДПС «єдиннику» подавати заяву у разі зміни місцезнаходження?

Податківці підкреслили, що заяву про перехід на спрощену систему оподаткування ФОП, у разі зміни податкової адреси, повинен подавати за новим місцезнаходженням

До якого органу ДПС «єдиннику» подавати заяву у разі зміни місцезнаходження?

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, до якого контролюючого органу повинен подавати заяву про перехід на спрощену систему оподаткування ФОП у разі зміни податкової адреси, пов’язаної зі зміною адміністративного району, або у разі зміни місцезнаходження (місця проживання) з території, на якій ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованій збройними формуваннями російської федерації, на іншу територію України.

Відповідно до п. 298.1 ПКУ порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої – третьої груп здійснюється відповідно до пп. 298.1.1 – 298.1.4 ПКУ.

Підпунктом 298.1.1 ПКУ визначено, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву.

Податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце його проживання, за яким він береться на облік як платник податків у контролюючому органі (абзац другий п. 45.1 ПКУ).

Таким чином, фізична особа – підприємець у разі зміни податкової адреси, пов’язаної зі зміною адміністративного району, або у разі зміни місцезнаходження (місця проживання) з території, на якій ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, на іншу територію України, подає заяву про перехід на спрощену систему оподаткування до контролюючого органу за основним місцем обліку, тобто за новим місцезнаходженням.

Щоб розпочати 2024 рік на єдиному податку, – Заяву необхідно подати до 15 грудня  2023 року.

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»