• Посилання скопійовано

В Україні працюють над реформою спрощеної системи оподаткування, – Гетманцев

За позицією Гетманцева, систему єдиного податку потрібно оновити, оскільки вона не підтримує бізнес. Чинні ліміти доходів для фізосіб-підприємців є сенс збільшувати, проте в сукупності з системою єдиного податку

В Україні працюють над реформою спрощеної системи оподаткування, – Гетманцев

Finance.ua розповідає, що в Україні хочуть реформувати податкову систему для бізнесу. Йдеться про збільшення ліміту річного доходу для фізосіб-підприємців (ФОПів), які перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Про це сказав голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Він пояснив, що систему єдиного податку потрібно оновити, оскільки вона не підтримує бізнес, а навпаки – дає змогу підприємцям ухилятися від оподаткування. Чинні ліміти, затверджені на сьогоднішній день у законодавстві для фізосіб-підприємців, є сенс збільшувати, проте в сукупності з системою єдиного податку.

Які саме відбудуться зміни і коли їх почнуть впроваджувати, Гетманцев не повідомив. Очікується, що за основу буде взято польську систему, а всі будуть переведені на звичайну систему оподаткування протягом трьох років після скасування воєнного стану в Україні.

Голова податкового комітету зазначив, що всі ці умови прописані в Нацстратегії доходів, яку Кабмін затвердив наприкінці 2023 року.

«Там більший ліміт – 2 млн євро (близько 81,5 млн грн). Але й різні ставки оподаткування: передбачається одна група для платників єдиного податку, а не три. А також різні ставки оподаткування – залежно від здійснюваної діяльності», – розповів нардеп.

При цьому Міністерство фінансів пропонує скасувати реєстрацію ФОПів. Поки що фінального рішення немає, його напрацюють у межах дискусій, однак від загального підходу не відмовляться.

***

Всі новини на тему податкових змін можна переглянути тут, а щодо нацстратегії доходів тут.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»