• Посилання скопійовано

Критерії перебування ФОПів на ІІІ групі єдиного податку: розʼяснення від ДПС

ІІІ група єдиного податку передбачає сплату податку за ставкою 3% із застосуванням ПДВ та 5% без ПДВ. Крім того, нормами ПКУ встановлено низку інших критеріїв. Зокрема, граничний обсяг доходу у 1167 розмірів МЗП

Критерії перебування ФОПів на ІІІ групі єдиного податку: розʼяснення від ДПС

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що 3 група єдиного податку передбачає сплату податку за ставкою 3% із застосуванням ПДВ та 5% (без ПДВ). Крім того, нормами Податкового кодексу України встановлено низку інших критеріїв.

Зокрема, граничний обсяг доходу: 1167 розмірів МЗП, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;

Кількість найманих працівників: не обмежено.

Види діяльності: усі види економічної діяльності, крім обмежень, встановлених п. 291.5 ПКУ.

Звітний (податковий) період:  для єдиного податку – квартал, а для ПДВ – місяць.

Ставка єдиного податку: 3 % від обсягу отриманого доходу, визначеного відповідно до ст. 292 ПКУ. До складу доходів не включаються суми ПДВ або 5 % від обсягу отриманого доходу.

Сплата єдиного податку: протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за звітний квартал. 

Звітністьподаткову декларацію платника єдиного податку та додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (подають один раз на рік у складі річної декларації за умови сплати ЄСВ) подають протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. Разом з тим декларацію з ПДВ подають протягом 20 календарних днів після закінчення звітного місяця.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»