• Посилання скопійовано

Які декларації має подати фізособа-«єдинник» при переході на 4 групу?

Крім декларації з ЄП для 4 групи, фізособа-«єдинник» протягом 40 к. дн. за останнім днем звітного кварталу подання заяви на сплату ЄП для 4 групи подає квартальну декларацію за ту групу, з якої переходить

Які декларації має подати фізособа-«єдинник» при переході на 4 групу?

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що фізична особа – підприємець – платник єдиного податку (першої – третьої груп) протягом поточного року може самостійно перейти на сплату єдиного податку за ставкою, встановленою для четвертої групи, якщо відповідає вимогам пп. «б» пп. 4 п. 291.4 ПКУ (умови перебування у четвертій групі платників єдиного податку) та про таку особу в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань містяться відомості про створення нею сімейного фермерського господарства. Для переходу на сплату єдиного податку, встановлену для четвертої групи, ФОПом – платником ЄП подається до контролюючого органу за його податковою адресою заява про застосування спрощеної системи оподаткування не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу та протягом 20 календарних днів з дня подання такої Заяви податкова декларація платника єдиного податку четвертої групи.

Крім того, ФОПом – платником ЄП протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, в якому подано Заяву на сплату єдиного податку за ставкою, встановленою для четвертої групи, подається податкова декларація платника єдиного податку – ФОПа.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»