• Посилання скопійовано

Як демобілізованому ФОПу скасувати борг з ЄП: нагадування від ДПС

Після демобілізації ФОПу необхідно подати до ДПС за місцем податкової реєстрації заяву щодо звільнення від обов’язку сплати єдиного податку та копію військового квитка

Як демобілізованому ФОПу скасувати борг з ЄП: нагадування від ДПС

Податківці у підкатегорії 107.05 ЗІР зауважили, що платник єдиного податку (першої або другої групи), мобілізований у період дії воєнного стану в Україні, у разі неможливості виконання податкового обов’язку має право подати заяву разом із вичерпним переліком документів до контролюючого органу відповідно до Порядку підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у підпункті 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ, затвердженого наказом Мінфіну від 29.07.2022 № 225на підставі якої контролюючим органом скасовується нарахування єдиного податку в інтегрованій картці платника за весь період мобілізації фізичної особи – підприємця у період дії воєнного стану в Україні та приймається рішення про скасування податкових вимог.

Після демобілізації необхідно у строки, визначені п. 25 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, подати до контролюючого органу за місцем податкової реєстрації заяву щодо звільнення від обов’язку сплати єдиного податку та копію військового квитка або копію іншого документа, виданого відповідним державним органом, із зазначенням даних про призов такої особи на військову службу за призовом під час мобілізації.

***

Читайте такожЧи сплачувати фізособі-«єдиннику» податок за місяць демобілізації?

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»