• Посилання скопійовано

Заяву щодо відпустки або лікарняного фізособа-«єдинник» І та ІІ групи може надіслати через Е-кабінет

Скориставшись меню «Листування з ДПС» Е-кабінету, фізособа-«єдинник» І та ІІ групи має можливість надіслати до ДПС лист, який містить заяву довільної форми щодо періоду щорічної відпустки або терміну хвороби зі сканованою копією витягу з ЕРЛН

Заяву щодо відпустки або лікарняного фізособа-«єдинник» І та ІІ групи може надіслати через Е-кабінет

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що відповідно до п. 295.5 ПКУ платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої витягом з Електронного реєстру листків непрацездатності (далі – ЕРЛН), якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Згідно з пп. 298.3.2 ПКУ інформація про період щорічної відпустки і терміни тимчасової втрати працездатності з обов’язковим доданням витягу з ЕРЛН подається за заявою у довільній формі.

Зокрема, таку заяву ФОП може надіслати через сервіс ДПС «Електронний кабінет» (вхід здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua або з вебпорталу ДПС). Доступ до приватної частини е-кабінету, яка є індивідуальною персоніфікованою вебсторінкою користувача, надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID), за допомогою Дія Підпис або «хмарного» кваліфікованого електронного підпису.

Скориставшись меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету платник єдиного податку першої та другої груп, який не використовує працю найманих осіб, має можливість надіслати до контролюючого органу лист, який містить заяву довільної форми щодо періоду щорічної відпустки або терміну тимчасової втрати працездатності зі сканованою копією витягу з ЕРЛН (далі – Заява). Форма підготовки такої кореспонденції передбачає заповнення або вибір із запропонованих наступних реквізитів:

  • код ДПІ, до якого надсилається лист;
  • тип документа;
  • тематика звернення;
  • короткий зміст листа;
  • сканований документ, який необхідно завантажити (файл у форматі pdf загальним розміром до 5 МБ).

Протягом одного робочого дня після надсилання Заяви її автора буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації Заяви в органі ДПС, до якого її надіслано. Інформацію щодо отримання та реєстрації Заяви в органі ДПС платник може переглянути у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Херсонській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»