• Посилання скопійовано

Уряд відкрив доступ до реєстру автомобілів та їх власників

Безкоштовно з Єдиного державного реєстру МВС фізичні та юридичні особи зможуть отримати відомості про марку, модель транспортних засобів, рік їх випуску, об’єм (потужність) двигуна та дату держреєстрації

Уряд відкрив доступ до реєстру автомобілів та їх власників

Кабмін постановою від 25.03.2016 р. № 260 затвердив:

Що стосується доступу до Реєстру фізичних та юридичних осіб, то відомості надаватимуться:

- в паперовій формі — територіальними органами з надання сервісних послуг МВС (далі — уповноважений орган МВС) у вигляді витягу з Реєстру;

-  в електронній формі:

  • у форматі витягу або в іншому форматі, визначеному в договорі між адміністратором Реєстру та юрособою;
  • програмними засобами ведення Реєстру у форматі витягу з нього через офіційний веб-сайт МВС.

Витяг з Реєстру у паперовій формі формується на підставі відповідного запиту за допомогою програмних засобів його ведення.

Витяг з Реєстру в електронній формі надаватиметься за умови ідентифікації таких осіб з використанням ЕЦП чи іншого альтернативного способу ідентифікації особи за умови дотримання вимог законодавства щодо технічного захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах.

Безкоштовно з Реєстру можна буде отримати відомості про марку, модель транспортних засобів, рік їх випуску, об’єм (потужність) двигуна та дату державної реєстраціїЗа надання інших відомостей справлятиметься плата в розмірі, визначеному постановою КМУ від 04.06.2007 р. № 795 .

Метою прийняття цієї постанови, як зазначено на сайті КМУ,  є "забезпечення органів державної влади, а також фізичних та юридичних осіб достовірною інформацією про зареєстровані транспортні засоби та їх власників. Зазначене спрямовано на запобігання корупції, забезпечення відкритості та прозорості правовідносин у суспільстві, а також встановлення громадського контролю за посадовими особами шляхом спрощення процедури доступу до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі."

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»