• Посилання скопійовано

Оновлено порядок перевірки авто, які перетинають кордон

Врегульовано механізм взаємодії Держприкордонслужби та поліції при пошуку викрадених авто

Оновлено порядок перевірки авто, які перетинають кордон

МВС затвердило порядок перевірки автомобілів, які перетинають державний кордон або адміністративний кордон між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим, з метою виявлення викрадених.

Перевірка транспортних засобів з метою виявлення викрадених полягає в:

- проведенні аналізу та оцінці ризиків при візуальному огляді ТЗ, які перетинають державний кордон України або адмінкордон;

- перевірці документів про реєстрацію ТЗ;

- перевірці інформації про ТЗ по базах даних викраденого автотранспорту;

- активному використанні під час перевірки баз даних про конструктивні особливості транспортного засобу;

- загальної або повної ідентифікації ТЗ, їх номерних реєстраційних знаків, реєстраційних документів, наявних ідентифікаційних номерів вузлів і агрегатів.

Перевірка здійснюється під час проведення заходів контролю першої та другої лінії прикордонного контролю шляхом проведення загальної або повної ідентифікації транспортних засобів.

Також документом передбачено створення групи оперативного інформування з числа працівників органів (підрозділів) Держприкордонслужби та органів поліції з метою підтримки належного взаємодії і оперативного реагування на факти виявлення викрадених транспортних засобів або таких, якими заволоділи незаконно.

Зміни передбачені наказом МВС від 23.08.2017 року № 725, який вступить в силу з дня опублікування.

Відповідно, втратить чинність наказ МВС від 07.08.2000 року № 520/390 «Про затвердження Інструкції про спільну діяльність щодо виявлення викраденого автомототранспорту та порядок контролю транспортних засобів, які перетинають державний кордон України».

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»