• Посилання скопійовано

З 1 червня поновлюються залізничні перевезення

Вже з 1 червня Україна розпочне перші пасажирські залізничні перевезення у далекому сполученні

З 1 червня поновлюються залізничні перевезення

Укрзалізниця готова до відновлення пасажирських перевезень. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час інспекційного огляду станції «Київ-Пасажирський» сьогодні, 21 травня.

«Вже з 1 червня Україна розпочне перші пасажирські залізничні перевезення у далекому сполученні. Карантин дав час, щоб підготуватися до прийому пасажирів. На станції «Київ-Пасажирський» вже демонтовано МАФи, встановлено сучасну систему відеонагляду, повністю відремонтовано приміський вокзал», – відмітив Міністр.

Участь в інспекційному огляді Міністра також взяли в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, директор філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» Максим Міняйло, начальник вокзалу станції «Київ-Пасажирський» Петро Стецюк, в.о. директор департаменту приміських пасажирських перевезень Укрзалізниці Олександр Болдов та в.о. директора регіональної філії «Південно-Західної залізниці» Олександр Декарчук.

Укрзалізниця завершила демонтаж 35 МАФів на Вокзальній площі та у конкорсі вокзалу. Під ліквідацію підпали торговельні території, на які закінчився термін оренди, у тому числі, точки продажу алкоголю на розлив. МАФи, що залишаться, будуть реконструйовані та приведені до єдиного стилю.

Також відремонтовано будівлі приміського вокзалу. Його з’єднано накриттям з платформами та виконано їх зарежимлення, щоб унеможливити потрапляння безквиткових пасажирів. Крім цього, замінено освітлення, встановлено сучасні лави та урни, оновлено фасад, вестибюль, квиткові каси, обладнано нові туалети, які враховують потреби маломобільних груп, у тому числі, людей з інвалідністю та мам з немовлятами.

На вокзалах станції «Київ-Пасажирський» посилено заходи безпеки та встановлено нову систему відеонагляду – 22 камери, що мають функцію розпізнавання обличчя. Це допоможе попередити крадіжки, а також дасть можливість правоохоронним органам відстежувати правопорушників, які пересуваються поїздами. Під час інспекційного огляду станції Міністр наголосив на необхідності встановлення таких систем і на приміському вокзалі.

Він оглянув ремонтні роботи на ескалаторі у вестибюлі Центрального вокзалу та доручив завершити їх у коротші терміни, а не до кінця року, як планувалося Укрзалізницею. «Ні про які глобальні реформи не може бути й мови, якщо ми більше року ремонтуємо ескалатор», – підкреслив Владислав Криклій.

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство інфраструктури

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»