• Посилання скопійовано

Військкомати отримають доступ до інформації про транспорт підприємств: діє закон

МВС щокварталу подаватиме до військкоматів відомості про реєстрацію, переобладнання та зняття з обліку транспорту підприємств, які можуть бути мобілізовані. 31 серпня Зеленський підписав відповідний закон, а вже 2 вересня його норми почали діяти

Військкомати отримають доступ до інформації про транспорт підприємств: діє закон

31 серпня Президент підписав Закон про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (законопроєкт №5337). 

Його 15 серпня Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому. 

1 вересня його опубліковано в "Голосі України". Відповідно його норми починають діяти з 2 вересня, оскільки за остаточним текстом Закону він набирає чинності з наступного дня після опублікування.

Закон розроблено з метою запровадження механізмів безпосереднього доступу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки до актуальної інформації про транспортні засоби, які належать підприємствам, установам і організаціям та можуть бути призначені для задоволення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період. Законом пропонується внести відповідні зміни до статті 6 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Зокрема, ним встановлено, що територіальні органи Міністерства внутрішніх справ України щокварталу подаватимуть до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки відомості про реєстрацію (перереєстрацію), переобладнання та зняття з обліку транспортних засобів, які перебувають у власності підприємств, установ та організацій і можуть бути призначені для задоволення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»