• Посилання скопійовано

Польща до 2013 року скасує плату за національні візи для українців

Польща має намір скасувати плату за національні візи для українців в 2012. Про це під час зустрічі з Міністром закордонних справ Костянтином Грищенко сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сикорський, пишуть Українські Новини.

"Ми також сподіваємося цього року підписати угоду, завдяки якій буде скасовано плату за національні візи", - сказав він.

Нагадаємо, зараз плата за національну візу в Польщу (з перебуванням до 365 днів) для українців становить 20 євро. Стільки ж платять і громадяни Білорусі, а ось росіянам вона обходиться в 60 євро. Уже зараз Польща видає українцям віз більше, ніж всі країни Європейського Союзу разом узяті.

Він також відзначив, що у випадку якщо Україна виконає умови для введення безвізового режиму з ЄС, Польща підтримає введення такого режиму з Україною.

Нагадаємо, у вересні 2011 Польща спростила оформлення шенгенських віз для громадян України. Щоб не стояти в чергах, українці реєструють свої анкети через інтернет, і їм призначаються конкретні дати і час, коли вони повинні подати документи. Заява на візу розглядається тиждень. Плата за шенгенські візи для українців становить 35 євро (такі категорії громадян, як студенти, журналісти, учасники конференцій і т.п. звільнені від цієї плати).

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»