• Посилання скопійовано

РФ змінила міграційне законодавство

Уряд Росії затвердив зміни до правил міграційного обліку. Тепер працівники Федеральної міграційної служби (ФМС) Росії самостійно запитуватимуть у компетентних органів частину документів під час оформлення реєстрації іноземців, ? випливає із документа, розміщеного на сайті російського уряду.

Іноземець або особа без громадянства має право не подавати документи, що підтверджують право користування житлом, якщо відомості, що містяться в цих документах, перебувають у розпорядженні органів, що надають держпослуги, органів, що надають муніципальні послуги, органів місцевого самоврядування або підвідомчих їм організацій. Він повинен лише зазначити у заяві про реєстрацію такі відомості.

Працівник ФМС, який прийняв заяву про реєстрацію, самостійно запитує відповідні документи у повноважному органі. Термін підготовки та надсилання відповіді на такий запит не може перевищувати п’ять робочих днів від дати надходження.

Також, згідно з правилами, якщо не подано документ, що засвідчує особу, вид на проживання або дозвіл на тимчасове проживання, приймання заяви про реєстрацію не проводиться.

Крім того, у разі зняття іноземного громадянина з реєстрації за місцем проживання у випадку його смерті територіальний орган ФМС повинен запитувати інформацію про реєстрацію факту смерті в органах РАЦС, якщо свідоцтво про смерть не було надано зацікавленою особою.

За неофіційними даними, у РФ нині проживають до 5 млн українців.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»