• Посилання скопійовано

Жителі прикордонних областей гостюватимуть без реєстрації до 90 днів

Набрала чинності Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації, що була підписана 18 жовтня 2011 року в м. Донецьку у присутності президентів України і Російської Федерації.

Тепер жителі прикордонних регіонів обох держав можуть перетинати спільний державний кордон у міжнародних, міждержавних та місцевих пунктах пропуску того регіону, жителями якого вони є, та перебувати на території суміжної держави в межах регіону, в який вони в’їхали через місцевий пункт пропуску, без реєстрації та заповнення міграційних карток терміном до 90 днів.

Жителі прикордонних регіонів можуть перетинати кордон пішки, на велосипедах, мотоциклах, гужовому і легковому транспорті, човнах, що їм належать, а також на автомобільному і поромному транспорті загального користування міждержавного сполучення в межах прикордонних регіонів, а також переміщати через кордон товари, які не призначені для виробничої або іншої комерційної діяльності, у кількості, що не перевищує передбачені законодавством сторін норми ввезення (вивезення) товарів без сплати митних зборів і податків.

Дія цієї Угоди в Україні поширюється на громадян України, які постійно проживають на територіях Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»