• Посилання скопійовано

Польські візи можуть стати безкоштовними вже в червні

В МЗС розраховують, що вже в червні буде підписано угоду про скасування оплати за візи між Польщею та Україною.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Андрій Олефіров.

За його словами, зараз Україна і Польща проводять всі внутрішні процедури, щоб узгодити всі документи і вийти на їх підписання.

"Я думаю, що при сприятливих умовах вона (угода) може бути підписана в червні цього року", - сказав Олефіров.

При цьому він додав, що така угода буде підписана на рівні міністрів закордонних справ.

Також в МЗС України заявили, що ще три категорії українських громадян зможуть отримувати безкоштовні шенгенські візи за спрощеною процедурою.

Про це сьогодні під час круглого столу повідомив директор департаменту консульської служби МЗС Андрій Олефіров.

Зокрема, за його словами, це представники неурядових організацій, професійних об’єднань і релігійних об’єднань.

"Європейська сторона і українська сторона погодилися внести зміни у вже існуючу чинну угоду про спрощене оформлення віз. Я хочу зазначити, що три категорії українських громадян - представники неурядових організацій, професійних об’єднань та представники релігійних організацій - зможуть отримувати безкоштовні візи за спрощеною процедурою для того, щоб подорожувати країнами Європейського Союзу", - сказав він.

Олефіров також нагадав, що близько 3 млн громадян України, які мешкають у прикордонних областях з Польщею, Угорщиною, Словаччиною, вже зараз мають можливість у безвізовому порядку за окремим дозволом відвідувати певні країни Шенгенської угоди.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»