• Посилання скопійовано

Скільки коштує оформити закордонний паспорт

Оформлення закордонного паспорта коштуватиме трохи більше ніж 407 грн

За даними Держпідприємництва, обов'язковими і законними для отримання закордонного паспорта є:
-- державне мито -- у розмірі 170 грн;
-- плата за оформлення паспорта для виїзду за кордон (послуги УМВС) -- 87,15 грн;
-- плата за бланк паспорта -- 150 грн.
Крім того, під час оформлення закордонного паспорта не обов'язково пред'являти довідку про несудимість -- документ, що свідчить про відсутність або наявність судимості громадянина. «Обов'язок громадянина -- повідомити про відсутність судимості, обов'язок МВС -- це перевірити», -- зазначили у Держпідприємництві.
У службі уточнили, що «інші платежі, які просять сплатити громадян, -- це особиста ініціатива відомств, і стягуються вони тільки як «благодійництво».
Відповідно до Правил оформлення і видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон і Порядку роботи із заявами про оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон, для оформлення закордонного паспорта подаються:
1) паспорт громадянина України (оригінал і копія 1, 2 і 5,6 (за наявності інформації) сторінок і сторінки зі штампами реєстрації -- у 2-х примірниках);
2) довідка податкового органу про привласнення ідентифікаційного номера (оригінал і копія -- один примірник);
3) паспорт громадянина України для виїзду за кордон і проїзний документ дитини (за його наявності);
4) чоловіки від 18 до 25 років, що підлягають призову на строкову військову службу, подають довідку відповідного військового комісаріату щодо можливості виїзду з України. Форма довідки затверджується Міністерством оборони України. Для тих, хто відслужив, достатньо наявності військового квитка та його ксерокопії.

Джерело: UBR

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»