• Посилання скопійовано

Пересилати холодну зброю у міжнародних поштових відправленнях заборонено

Я хочу замовити з Європи мисливський ніж, чи пропустить його митниця?

Відповідно до статті 197 Митного кодексу України у випадках, передбачених законом, на окремі товари встановлюються обмеження щодо їх переміщення через митний кордон України. Пропуск таких товарів через митний кордон України та їх митне оформлення здійснюються митними органами на підставі отриманих документів, які підтверджують дотримання зазначених обмежень, виданих державними органами, уповноваженими на здійснення відповідних контрольних функцій. Переліки таких товарів, а також порядок видачі відповідних дозволів затверджуються Кабінетом Міністрів України.
Відповідно до пункту 2 Положення про дозвільну систему, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.92 р. №576, зокрема холодна зброя (арбалети, мисливські ножі тощо), належить до предметів, на які поширюється дозвільна система.
Порядок реєстрації та умови переміщення через державний кордон України предметів, на які поширюється дозвільна система, визначено Інструкцією про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та зазначених патронів, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів (далі — Інструкція), затвердженою наказом Міністерства внутрішніх справ України від 21.08.98 р. №622, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07.10.98 р. за №637/3077.
Відповідно до пункту 12.14 Інструкції, холодна зброя громадянами України перевозиться через державний кордон України на підставі дозволів на право перевезення зброї, які видаються МВС України, ГУМВС, УМВС.
При цьому звертаємо увагу, що згідно з пунктом 37 Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 р. №270, у міжнародних поштових відправленнях забороняється пересилати, зокрема, холодну зброю.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»