• Посилання скопійовано

В Італії запровадили штрафи за нелегальних працівників

Минув термін амністії для легалізації іноземців, які працюють в Італії. Італійське МВС повідомляє, що всього було подано 129814 запитів, із них 112000 ? на домогосподарок. Більше всього запитів надійшло з Мілана (18472), за ним ідуть Рим (13322) і Неаполь (10633); остання у списку — сіцілійська Енна з 18 запитами

Багато хто не зміг скористатися цією унікальною можливістю через високу вартість легалізації. Так, легалізувати домогосподарку, за підрахунками профспілок, коштувало близько 2000, тоді як легалізація працівників інших сфер обійшлася приблизно у 6 ? 10 тисяч євро.
З 16 жовтня той, хто надасть роботу нелегалам, сплатить не тільки великий штраф, але й опиниться за ґратами. З прийняттям в Італії європейської директиви щодо використання нелегальної праці тепер у разі експлуатації нелегального працівника передбачено покарання: мінімальне — штраф від 5000 євро з позбавленням волі строком від 6 місяців до 3 років, і максимальне — штраф у 7500 євро і 4 роки в'язниці.

Джерело: Euromag

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»