• Посилання скопійовано

Обмежень щодо кількості товарів, які пересилаються на митну територію України, немає

Який ваговий ліміт на пересилання товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях?

Відповідно до частин першої, восьмої статті 257 Митного кодексу України від 13.03.2012 р. №4495-VI /зі змінами/ (далі — Кодекс) декларування здійснюється шляхом заявлення за встановленою формою (письмовою, усною, шляхом вчинення дій) точних відомостей про товари, мету їх переміщення через митний кордон України, а також відомостей, необхідних для здійснення їх митного контролю та митного оформлення, зокрема відомостей про кількість у кілограмах (вага брутто і вага нетто) та інших одиницях виміру.
При цьому Кодексом не встановлено обмежень щодо кількості (в інших одиницях виміру) та вартості товарів, які можуть пересилатися на митну територію України у міжнародному поштовому чи експрес-відправленні на адресу одного одержувача (юридичної або фізичної особи).
Водночас повідомляємо, що розміри та граничну масу, що їх повинні мати міжнародні поштові відправлення, визначено пунктом 15 Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою КМУ від 05.03.2009 р. №270 /зі змінами/.
Частинами шостою, сьомою статті 374 Кодексу встановлено такі правила оподаткування товарів (крім підакцизних), що переміщуються (пересилаються) на митну територію України на адресу одного одержувача в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або на адресу одного одержувача протягом доби у міжнародних експрес-відправленнях:
а) у разі надходження на адреси громадян товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 300 євро, митні платежі не нараховуються;
б) у разі надходження на адреси громадян товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 10 000 євро, нараховується ввізне мито за ставкою у розмірі 10 відсотків фактурної вартості товарів та податок на додану вартість.
При цьому базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 300 євро.
Згідно з частиною першою статті 368 Кодексу, з метою оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) громадянами через митний кордон України, застосовується фактурна вартість цих товарів, зазначена у касових або товарних чеках, ярликах, інших документах роздрібної торгівлі, які містять відомості щодо вартості таких товарів.
Довідково: фактурна вартість товару — ціна товару, що переміщується через митний кордон України, зазначена у рахунку-фактурі (фактурі-проформі, касових або товарних чеках, ярликах, банківській виписці з рахунка покупця тощо).

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»