• Посилання скопійовано

Закордонний паспорт можна буде отримати в міграційній службі

Державна міграційна служба України ухвалила рішення про видачу закордонних паспортів у своїх відділеннях починаючи з 1-го січня 2013 року, повідомив керівник служби Микола Ковальчук

 «Десь з 1 серпня ми перебрали функції від МВС щодо видачі українських паспортів громадянам і реєстрації їхнього місця проживання. Я думаю, що на початку наступного року, з 1 січня, ми почнемо видавати закордонні паспорти для громадян України», — заявив він.
Варто зазначити, що сама процедура видачі паспортів не зміниться. Проте українці водночас зможуть обирати тип оформлення паспорта, тобто з біометричними даними чи без них.
Крім того, якщо комусь знадобиться оформити проїзний документ для дитини, то всі охочі зможуть звернутися до підрозділу Державної міграційної служби незалежно від місця реєстрації та проживання. Зауважимо, що це зможуть зробити навіть українці без реєстрації.
Нагадаємо, що раніше закордонний паспорт видавався тільки за місцем проживання або в міжрегіональних центрах видачі паспортних документів, яких в Україні є всього чотири.
Як повідомлялося, з 1 серпня набрав чинності безвізовий режим з Туреччиною. Таким чином, список країн, куди українці можуть їздити без віз, розширено до 37.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»