• Посилання скопійовано

Отримати картку платника податків стало зручніше

Громадяни можуть отримати реєстраційний номер картки платника податків (більш відомий як ідентифікаційний номер, або ІНПП) не лише за місцем проживання, а й у відділенні податкової служби за місцем отримання доходів чи за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування

Таку саму можливість надано платникам для повторного отримання картки (наприклад, за умов її втрати), внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб — платників податків або отримання з нього даних про суми виплачених доходів.

На сьогодні громадянин може безперешкодно отримати картку платника за місцем офіційної реєстрації протягом 5-ти днів. Якщо ж він бажає пройти реєстрацію чи внести зміни до Державного реєстру у сервісних центрах податкової за місцем роботи чи іншого об’єкта оподаткування, то це займає 10 днів. Утім, ДПСУ планує скоротити цей термін до 5 робочих днів. Для цього вже створено всі технічні можливості: вдосконалено програмне забезпечення, працює новий потужний сервер. Ініціативи податкової викладено у наказі, що очікує реєстрації у Міністерстві юстиції.

Фахівці податкової служби нагадують, що за бажанням платника орган ДПС може проставити у паспорті громадянина України відмітку з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»