• Посилання скопійовано

Виїжджаєте за кордон на постійне місце проживання? Подайте відповідну декларацію!

Я виїжджаю за кордон на постійне місце проживання, чи повинен я подавати декларацію, якщо є резидентом України?

Виїжджаєте за кордон на постійне місце проживання? Подайте відповідну декларацію!

Відповідь: Обов’язок щодо подання податкової декларації платниками податку-резидентами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено п. 179.3 ст. 179 ПКУ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) та регламентовано  постановою Кабінету міністрів України від 27.12.2010 №1243 «Про затвердження Порядку отримання довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податку-резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку».

Громадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати до органу державної податкової служби за місцем своєї реєстрації декларацію про майновий стан і доходи. Це необхідно зробити не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду.

Перевірка органом ДПС здійснюється протягом 30 календарних днів після надходження такої декларації. У разі відсутності податкових зобов’язань платнику податку видається відповідна довідка.

Довідка про сплату та відсутність податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб дійсна протягом 60 календарних днів з дати її видачі. Зазначений документ подається до органів митного контролю під час перетину кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Джерело: ДПІ у Подільському районі м. Києва

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»