• Посилання скопійовано

Переходу на іменні квитки поки що не буде

Імені й прізвища пасажира при купівлі квитка на потяг поки що не вимагатимуть

Переходу на іменні квитки поки що не буде

В «Укрзалізниці» пояснили, що документ має бути опублікований в офіційних урядових виданнях і через 15 днів після цього вона набуде чинності. А цього поки що не було.

Нагадуємо, що Постанова передбачає зміни до порядку обслуговування громадян залізничним транспортом, згідно з якими під час придбання квитка на потяг до нього вноситимуть прізвище й ім’я пасажира.

Проїзні документи, придбані до набрання чинності цією постановою, без зазначення прізвища та імені є дійсними і посадка до поїзда та проїзд здійснюються без пред’явлення документа, який посвідчує особу.

Оформлення у квитковій касі повних та дитячих проїзних документів, у тому числі в електронному вигляді, здійснюється із внесенням до проїзних документів прізвища та імені пасажира із слів особи, яка здійснює оплату проїзного документа. 

Під час оформлення проїзних документів з використанням мобільного зв’язку, Інтернету, спеціалізованих автоматів самообслуговування тощо прізвище та ім’я особи, що буде здійснювати поїздку, зазначає особа, яка здійснює оформлення та оплату проїзного документа. 

У проїзних документах (крім пільгових та безоплатних) на проїзд у регіональних поїздах та квитках на проїзд у поїздах приміського сполучення прізвище та ім’я особи не зазначаються.

Посадка в поїзд здійснюється за пред’явленням проїзного документа та документа, який посвідчує особу, зокрема:

- паспорт громадянина України;

- паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

- дипломатичний паспорт України;

- службовий паспорт України;

- тимчасове посвідчення громадянина України;

- посвідчення водія;

- посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон;

- посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;

- проїзний документ для виїзду за кордон особи.

На підставі: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»