• Посилання скопійовано

Безробітним допоможуть швидше знайти роботу

Статус безробітного надаватиметься з першого дня звернення та незалежно від місця проживання. Відповідна процедура закріплена прийнятою Постановою КМУ «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку інших осіб, які шукають роботу»

Безробітним допоможуть швидше знайти роботу

Новим порядком передбачено надання цього статусу з першого дня звернення та незалежно від зареєстрованого місця проживання чи місця перебування. Така норма відповідає Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки у частині сприяння перерозподілу кадрів у регіональному й міжрегіональному масштабі та Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

Щороку статус безробітного отримують 1,2 мільйони українців. Після прийняття постанови ці люди з 1-го дня звернення до служби зайнятості зможуть отримувати послуги із пошуку роботи. Таким чином, терміни пошуку роботи скоротяться.

Допомога по безробіттю буде виплачуватися, як і раніше, з 8-го дня реєстрації після перевірки службою зайнятості підстав і документів для її отримання.

Також Постанова визначає чіткий перелік документів, які необхідні для реєстрації безробітних, підстави припинення реєстрації безробітного, умови та порядок подачі безробітним клопотань для дострокового виходу на пенсію.

Довідково

До прийняття Постанови «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку інших осіб, які шукають роботу», статус безробітного надавався особі з 8-го дня після звернення.

Середній строк перебування особи у стані безробіття до працевлаштування становить 6 місяців. Період виплати залежить від страхового стажу та причини звільнення з роботи. Максимальний період виплати допомоги по безробіттю становить 360 днів.

 

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»