• Посилання скопійовано

Громадян хочуть зобов'язати завжди супроводжувати своїх домашніх тварин поза домом

У Законі "Про захист тварин від жорстокого поводження" запропоновано закріпити норму про обов'язковий супровід домашніх тварин поза домом

Громадян хочуть зобов'язати завжди супроводжувати своїх домашніх тварин поза домом

Лица, содержащие домашних животных, обязаны сопровождать их вне мест их постоянного содержания. Такую норму предложено закрепить в Законе "О защите животных от жестокого обращения".

Кроме того, поданный в ВР законопроект предусматривает дополнения к КУоАП и Уголовному кодексу. Согласно им, нарушение правил содержания домашних животных,повлечет за собой админответственность - штраф от 9 до 21 нмдг (153 - 357 грн).

А в случае, если вследствие такого нарушения животное стало беспризорным или создало угрозу для жизни или здоровья людей, хозяев будет ждать уголовная ответственность: штраф до 50 нмдг (850 грн) или арест на срок до шести месяцев.

Джерело: Моё Право

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»