• Посилання скопійовано

Без рецепту в Україну можна ввезти не більше п'яти упаковок ліків

Ввезення ліків на митну територію України можливе лише в багажі або ручній поклажі та обсягом не більше 5 упаковок кожного найменування на одну людину

Без рецепту в Україну можна ввезти не більше п'яти упаковок ліків

Міндоходів в м. Києві звертає увагу громадян, які перетинають митний кордон України, що лікарські засоби можна перевозити у ручній поклажі або в супроводжуваному чи несупроводжуваному багажі.

При цьому кількість лікарських засобів, які продаються без рецепта лікаря, не повинна перевищувати 5 упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини). В іншому випадку особа повинна мати з собою рецепт на відповідний лікарський засіб, виданий на її ім'я та засвідчений печаткою лікаря та/або закладу охорони  здоров'я. Тоді такі лікарські засоби перевозяться лише у кількості, яка не перевищує кількість, зазначену в наявному рецепті.

Відповідні норми передбачено статтею 370 Митного кодексу України та прописано у постанові КМУ від 23.05.2012 р. №458.

На підставі: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»