• Посилання скопійовано

Встановлено вимоги до страхових агентів з автоцивілки

Нацкомфінпослуг затвердило Кваліфікаційні вимоги до страхових агентів, необхідні для здійснення посередницької діяльності з обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів

Встановлено вимоги до страхових агентів з автоцивілки

Дія цих Кваліфікаційних вимог поширюється на страхових агентів (фізосіб, фізосіб-підприємців, юросіб), відповідальних за здійснення посередницької діяльності у сфері обов'язкового страхування цивільної відповідальності автовласників.

Перевірка страхового агента на відповідність Кваліфікаційним вимогам здійснюється на підставі оригіналів документів: паспорта, трудової книжки або трудового договору чи цивільно-правових договорів, що підтверджують досвід роботи, документів про освіту, а також інформації щодо відсутності встановленої в судовому порядку заборони обіймати посади або займатися діяльністю, пов'язаною з наданням фінансових послуг.

Страховий агент, який має право займатися посередницькою діяльністю у сфері обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, повинен:

1) мати повну загальну середню чи професійно-технічну освіту та досвід роботи не менше двох років або базову чи повну вищу освіту;

2) знати основні засади страхування та посередницької діяльності у сфері обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

Страховик зобов'язаний здійснювати підготовку страхових агентів шляхом проведення навчальних заходів.

Координацію перевірки в страхових агентів знань основних засад страхування та посередницької діяльності у сфері обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності здійснюватиме Моторне (транспортне) страхове бюро України у спосіб, погоджений із Нацкомфінпослуг (Розпорядження Нацкомфінпослуг від 23.07.2013 р. №2401).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»