• Посилання скопійовано

Жити у цивільному шлюбі дорого

Перебуваючи у фактичних шлюбних відносинах, ви змушені будете заплатити податок у розмірі 5 % від вартості успадкованої чи подарованої власності

Жити у цивільному шлюбі дорого

Насамперед це стосується правил оподаткування доходів громадян. Саме перебування у шлюбі дозволяє користуватися пільгами, що передбачені для подружжя при отриманні спадщини та дарунку. А свідченням того, що особи є подружжям, є штамп у паспорті та свідоцтво про одруження.

Так, об’єкти спадщини чи подарунки, що отримуються членами сім’ї першого ступеня споріднення, оподатковуються за нульовою ставкою, тобто нічого сплачувати не потрібно. Податковий кодекс України передбачає, що до цієї категорії належать батьки, чоловік або дружина та діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізичної особи вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення. При цьому Сімейний кодекс зазначає, що проживання однією сім'єю жінки та чоловіка без шлюбу не є підставою для виникнення у них прав та обов'язків подружжя.

Таким чином, перебуваючи у фактичних шлюбних відносинах (у народі їх називають „цивільним шлюбом”), ви змушені будете заплатити податок у розмірі 5 відсотків від вартості успадкованої чи подарованої власності. Прості математичні дії підказують, що набагато дешевше оформити стосунки офіційно.

Джерело: ДФС у Кіровоградській області

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»