• Посилання скопійовано

Поляки вимагають повного скасування віз для українців

У Польщі широко обговорюється ініціатива євродепутата Павла Коваля організувати акцію за скасування шенгенських для українців. Цю ініціативу вже підтримав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський

Поляки вимагають повного скасування віз для українців

“Ми дуже раді, що сьогодні це підтримав міністр Сікорський. Також хочемо звернутися до прем’єр-міністра Дональду Туску і міністру Сікорському , щоб ця акція стала одним з основних критеріїв польської закордонної політики, а не тільки східної політики”, – сказав екс-міністр юстиції Ярослав Говін.

Прем’єра і главу МЗС Польщі закликають представити це питання на зустрічі глав держав і урядів ЄС.

Сьогодні глава МЗС Польщі в ефірі Польського радіо вказав, що Молдова отримала обіцянку Єврокомісії щодо скасування віз до саміту у Вільнюсі. “Ми є прихильниками скасування для українців віз, тільки це також вимагає реформаторських дій українського уряду”, – вказав Сікорський. Так як глави МЗС країн ЄС не відмовляться від технічних умов скасування віз для українців.

У Польщі навіть організували збір підписів під петицією до уряду щодо скасування віз для громадян України.Свою акцію на підтримку українців організувала польська газета Rzeczpospolita:

“Млява, соціальна, сварлива, що рятується від своїх цінностей, ослаблена кризою Європа має унікальний шанс довести, що вона все ще має мужність приймати важкі рішення, що як і раніше є силою, з якою не можна не рахуватися…

Тестом здатності Європи сьогодні є її ставлення до України. Члени ЄС повинні рішуче підтримати проєвропейські проганення громадян цієї країни. Якщо Європа не здасть цього іспиту, збиток, який ми всі понесемо, неможливо буде виправити. ЄС втратить, закриється для Сходу і на багато років втратить довіру. Ми повинні вимагати від керівників ЄС зробити рішучі кроки. Першою повинна бути прийнята декларація про скасування віз для українців. Ми повинні дати їм можливість більш легко подорожувати країнами ЄС”.

Євродепутат Павел Коваль, який є головою делегації Європарламенту в Комісії міжпарламентського співробітництва ЄС-Україна, нагадав, що останнім часом Євросоюз скасував візи для Боснії і Герцеговини, Сербії, Чорногорії, а зараз йде робота над безвізовим режимом з Косово.

“Зараз всі думають, що можна зробити, щоб вдало відреагувати на ситуацію , яка склалася в Україні. Відповідь проста – скасувати візи, тобто радикально прискорити процес узгодження і впровадження змін, які в більшості випадків будуть затверджені інституціями в Україні та ЄС”, – сказав Коваль.

Джерело: Діло

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»