• Посилання скопійовано

Відправляючись на новорічні свята за кордон, слід враховувати декілька правил

Міндоходів в Дніпропетровській області роз'яснило правила, які потрібно знати, відправляючись на відпочинок за межі України

Відправляючись на новорічні свята за кордон, слід враховувати декілька правил

Як повідомляє Міндоходів в Дніпропетровській області, людям, які відправляються на новорічні свята за кордон і охочим взяти з собою домашніх улюбленців, слід враховувати декілька правил:

1) на тварин обов'язково необхідно заповнювати декларацію,

2) слід оформити ветеринарне свідоцтво, а в самому аеропорту - ветеринарний сертифікат,

3) потрібно погодити можливість вивозу тварин з авіаперевізником, адже є компанії, які взагалі не беруть тварин або дозволяють подорож тільки для трьох тварин на борту, або везуть їх в багажному відділенні,

4) необхідно наперед знати, як до тварин, що ввозяться, ставляться в країні, куди ви їдете. Наприклад, Європа вимагає ветеринарні паспорти з урахуванням всіх щеплень, крім того, наявність імплантованого чіпа, по якому можна просканувати кота або собаку, перевіривши його родовід, щеплення тощо. З бійцівськими породами собак мандрівників пустять далеко не у всі країни. Слід ще відзначити, що в певних країнах карантин тварин на митниці може складати 20 і більше днів.

Окрім того, Мінхододів в Дніпропетровській області нагадало, що українцям дозволяється вивозити за межі України готівку до €10 тис. Якщо сума понад €10 тис., потрібно пред'явити довідку з банку, що ця сума знята з вашого особового рахунку. Банківське золото декларується незалежно від його вартості. Спиртні напої і тютюнові вироби можна вивозити з 21 року, але необхідно знати правила тієї країни, куди прямуєте. Наприклад, в деякі європейські країни можна ввозити не більш 1-2 пачки сигарет і 0,5 л алкоголю.

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»