• Посилання скопійовано

З 4 березня реєстрація у домені .УКР стане відкритою для усіх бажаючих

Завершується період пріоритетної реєстрації в домені .УКР

З 4 березня реєстрація у домені .УКР стане відкритою для усіх бажаючих

УКР. Уже з 4 березня розпочинається етап переходу на вільну реєстрацію доменних імен для всіх бажаючих. Про це повідомив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

«Під час цього етапу впродовж перших 2 місяців термін реєстрації не може бути меншим 10 років, а впродовж наступних 2 місяців - не менше 5 років. Після завершення цього періоду термін реєстрації доменних імен буде становити від 1 до 10 років за бажанням замовника», - пояснив Володимир Семиноженко.

За його словами, перехід до вільної реєстрації відбувається завдяки плідній підготовчій роботі.

Так, за час, що минув з початку функціонування домену .УКР, Координаційною радою схвалено Тимчасову Концепцію впровадження та розвитку домену .УКР, Тимчасові правила реєстрації та користування доменними іменами в домені .УКР, Положення про акредитацію реєстраторів, Порядок формування стоп-листа.

«У домені вже зареєстровано майже 2650 імен, акредитовано 13 реєстраторів», - повідомив Голова Держінформнауки.

Разом з цим Володимир Семиноженко наголосив, що сьогодні, 28 лютого, виповнюється рівно рік, як національний кириличний домен верхнього рівня .УКР було делеговано Україні Міжнародною корпорацією ICANN.

 

Джерело: КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»