• Посилання скопійовано

Роз'яснено порядок оплати електроенергії

Оплата енергії, що відпускається, здійснюється відповідно до умов договору

Роз'яснено порядок оплати електроенергії

НКРЕ повідомило, що оплата енергії, що відпускається, здійснюється відповідно до умов договору. Договір може передбачати попередню оплату, планові платежі з наступним перерахунком або оплату, що проводиться за вартість прийнятих ресурсів.

Постачання електричної енергії всім споживачам здійснюється відповідно до режимів, передбачених договорами.

Для зменшення споживачам електричної енергії разового фінансового навантаження НКРЕ вимагає розбити розрахунковий період на декілька планових періодів та використовувати авансовий платіж, а саме, часткову оплату (у розмірі, обумовленому договором), заявленого на наступний плановий період, обсягу електричної енергії, яка здійснюється до початку планового періоду, а тому у разі отримання відповідного звернення, НКРЕ рекомендує постачальникам електричної енергії приймати пропозиції споживачів електричної енергії щодо використання авансових платежів.

Разом з тим оплата має здійснюватися споживачами за період, який не перевищує один розрахунковий період (місяць).

Постачальники електроенергії за регульованим тарифом мають вживати всіх вичерпних заходів для недопущення порушень прав споживачів при здійсненні ними попередньої оплати, зокрема, недопущення вимог здійснювати попередню оплату за період, який перевищує один розрахунковий період (Лист НКРЕ від 17.03.2014 р. №1598/26/47-14).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»